• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Auberginepuree met yoghurt

Auberginepuree met yoghurt
Type:
hoofdgerechten 

Ingrediënten

Voor 2 personen

1 grote aubergine of 2 kleine
2 citroenen
2 lookteentjes
1/4 bosje peterselie
1 eetlepel olijfolie
1 potje natuuryoghurt
Peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Doorprik de aubergine op verschillende plaatsen met een vork en stop ze ongeveer 15 minuten in de oven, tot ze zacht genoeg is.
Pers ondertussen de citroenen in een slakom. Schil de look en hak hem fijn. Ontblader de peterselie, hak hem fijn en doe de stukjes in de slakom.
Haal de aubergine uit de oven, hou ze onmiddellijk onder koud water en verwijder de schil. Snij het vruchtvlees in stukken en doe ze in de slakom.
Giet er de yoghurt en de olijfolie bij, stamp alles fijn en meng de ingrediënten goed dooreen, of haal alles door de mixer. Proef het gerecht en voeg er peper en zout aan toe. Serveer het goed fris.

Artikel gepubliceerd door op 10/06/2010

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie