Aspergesoep met sesamzaad

Aspergesoep met sesamzaad
Voor:
2 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten 
Duur :
20 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

Resten van aspergestelen
1 tot 2 sjalotten
1 koffielepel olijfolie
1 tot 2 koffielepels gevogeltefond in poedervorm
1 tot 2 eetlepels room
1 tot 2 eetlepels sesamzaad
zout en peper

Bereiding van de aspergesoep met sesamzaad

U kunt als basis ook het kookwater van de asperges nemen die u de dag ervoor hebt bereid, waarin u vervolgens de schillen nog een 20-tal minuten laat koken. Zo hebt u een 'aspergefond". Was dan wel grondig uw asperges voor het schillen.

Snij de aspergestelen in kleine stukjes. Pel de sjalotten en hak ze fijn.

Verhit de olie in een kookpot en stoof de sjalot vijf minuten onder voortdurend roeren. Doe er de stukjes asperge bij. Overgiet met water (of 'aspergefond") en voeg de fond in poedervorm toe. Laat 15 minuten koken.

Mix de soep fijn en doe er de room bij. Breng op smaak met peper en zout.
Rooster de sesamzaadjes in een hete, niet ingevette koekenpan tot ze beginnen te bruinen. Doe ze bij de soep. Pas de hoeveelheden aan aan het aantal aspergestelen

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 06/04/2016
Origineel artikel geschreven door op 28/04/2014

Dit recept maakt deel uit van het dossier Les asperges, ça nous botte !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Avatar de keteltje5
Aspergesoep met sesamzaad
Door keteltje5 24/04/15 - 19.02
De hoeveelheid water wordt niet vermeld
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie