• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Appels met ganzenlever

Appels met ganzenlever
Voor:
6 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten 
Duur :
45 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

6 appels (boskoop)
180 g ganzenlever (mi-cuit)
6 dunne sneetjes peperkoek
2 takjes tijm
fleur de sel
versgemalen peper

Recept van appels met ganzenlever: Ingrediënten voor 6 personen

Verwarm de oven op 180°C.
Was de appelen en droog ze. Snij een hoedje af op ongeveer 1 derde van de top. Verwijder het klokhuis. Bestrooi met een beetje zout en met peper. Leg de appelen in een schotel, doe er 3 eetlepels water in en zet 20 minuten in de oven.

Snij de ganzenlever in dobbelsteentjes. Leg de peperkoek op een ovenplaat.
Haal de appelen uit de oven. Haal ze uit de schotel en zet er telkens één op een snee peperkoek.
Vul de appelen op met de ganzenlever. Bestrooi met een beetje tijm.

Giet het vocht dat uit de appelen gelopen is weg en zet de schotel 10 tot 13 minuten in de oven.
Bestrooi met een beetje fleur de sel, geef een paar draaien aan de pepermolen en dien op.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 14/12/2012
Origineel artikel geschreven door op 15/12/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier Originele recepten met foie gras

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie