• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Ananas in witte wijn

Ananas in witte wijn

Er is nog nooit iemand slanker van geworden. Maar toch is het een kostbare vrucht, vooral in de winter, omdat hij rijk is aan vitamine C. Hij bevat ook veel vezels, zodoende bevordert hij een gezonde darmtransit. Bovendien is ananas lekker, zowel in zoute als in zoete gerechten.

Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Ingrediënten:

1 ananas
35 cl muskaatwijn
1 mespunt nootmuskaat
de schil van een limoen
1 kaneelstokje
1 vanillepeul

Bereiding van de ananas in witte wijn

Schil de ananas. Snij hem in sneetjes en haal het harde binnenste eruit.

Verwarm de wijn en flambeer hem. Giet over in een slakom.

Rasp de nootmuskaat en de limoenschil erboven, voeg het kaneelstokje en de vanillepeul toe en meng goed.

Leg de stukken ananas erin. Zet op een koele plaats en laat 1 uur marineren.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 24/12/2013
Origineel artikel geschreven door op 06/02/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier Last minutes voor Kerstmis

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming