• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Aardbeien met gembermoes

Aardbeien met gembermoes

Evenwichtige menu's met weinig vetten, samengesteld met seizoensproducten.

Type:
desserts 
Duur :
20 min
Ingrediënten:
50 g gember (bol), 30 g suiker, 1 bakje aardbeien

De bereiding van aardbeien met gembermoes

Maak dit recept indien mogelijk twee uur op voorhand klaar.
Schil de gember en snij hem in kleine staafjes.
Maak een siroop door de suiker te vermengen met 3 cl water (ongeveer 1/3 van een glas). Zodra ze kookt, voegt u de gember toe aan de siroop. Laat gedurende tien minuten koken op een heel zacht vuurtje, haal de kom vervolgens van het vuur en laat afkoelen.
Verwijder de steeltjes van de aardbeien (wassen is niet nodig). Snij ze in stukjes.
Giet de koude gembermoes over de aardbeien en meng het geheel door elkaar. Plaats de slaschalen twee uur in de koelkast.
Als u geen tijd hebt om deze aardbeien op voorhand klaar te maken, plaats de slaschalen dan tien minuten in de diepvriezer, zodat u dit dessert toch lekker fris kan opdienen.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 02/06/2015
Origineel artikel geschreven door op 12/02/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier Desserts voor de picknick

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie