• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Aardappelkoek met rauwe ham

Aardappelkoek met rauwe ham
Type:
hoofdgerechten 

Voor 4 personen
Ingrediënten
2 uien
2 takjes rozemarijn
800 gram aardappelen
4 fijne sneetjes rauwe ham
3 eetlepels olijfolie
zout
versgemalen peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160°C.
Pel de uien en snipper ze fijn. Verhit 1 eetlepel olie in een pan met antiaanbaklaag en stoof de uien 8 tot 10 minuten goudbruin op een zacht vuurtje, samen met de rozemarijn.
Schil de aardappelen, was en rasp ze. Doe ze in een slakom samen met de uien en de rozemarijn. Breng op smaak met zout en peper en meng alles goed.
Verwijder al het vet van de sneetjes ham en snij ze in reepjes.
Verhit nog een eetlepel olie in een grote pan en doe 3/4 van de aardappelen erin. Druk ze goed aan. Laat 10 minuten op een zacht vuurtje bruinen. Haal de aardappelkoek uit de pan.
Doe de rest van de olie in de pan. Doe er nu de rest van de geraspte aardappelen in en druk weer goed aan. bestrooi met de reepjes ham.
Laat 5 minuten bakken en leg er dan de andere pannenkoek op, met de gebakken kant naar boven.
Druk goed aan zodat ze aan elkaar gaan kleven. Bak nog 10 minuten op een zacht vuurtje.
Hevel de pannenkoek over in een taartvorm.
Zet de vorm nog 15 minuten in de oven.
Dien heet op.

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming