• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Aardappelen in papillot

Aardappelen in papillot
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
5 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

800 g kleine krielaardappelen
4 teentjes look
4 takjes tijm
4 koffielepels olijfolie
snuifje zout

Bereiding van aardappelen in papillotten

Schrob de aardappelen met een staalsponsje onder de kraan tot de schil eraf is.

Verwarm de oven voor op de maximale temperatuur (240 / 250°C).
Neem vier ovenbestendige keramieken ontbijtkommetjes.
Neem vier grote vellen aluminiumpapier en bedek daar de binnenkant van elke kom mee. Let erop dat u er met uw nagels niet doorzit.

Verdeel de aardappelen over de kommetjes.

Pel de lookteentjes en leg er telkens een in het midden van de aardappelen. Steek er ook een takje tijm tussen.

Doe in elk kommetje 1 eetlepel water en 1 koffielepel olijfolie. Bestrooi met enkele korreltjes fleur de sel.

Neem de vier hoeken van het aluminiumpapier vast, til ze wat op en maak het papillotje zo hoog mogelijk en hermetisch dicht.

Zet de kommetjes 30 tot 35 minuten in de oven.
Haal ze eruit en dien ze zo op.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtist op 12/01/2015
Origineel artikel geschreven door op 07/09/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier Leve de papillotten !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie