• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Aardappelen à la paysanne

Aardappelen à la paysanne
Voor:
6 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
15 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

1,5 kg aardappelen
120 gr gerookte ham
2 grote uien
1soeplepel olijfolie
1 glas witte wijn
1 takje tijm
1 blad laurier
1/2 bouillonblokje
1/2 bosje peterselie
zout, peper

Bereiding van aardappelen à la paysanne

Schil en was de aardappelen. Snij ze in blokjes van 2 op 2 cm.

Snij de ham in kleine stukjes.

Schil de ui en snij fijn. Warm de olie op in een braadpan. Laat de ui en ham aanbakken gedurende 5 minuten. Goed roeren. Voeg de aardappelen toe en roer goed. Zachtjes zouten.

Doe de witte wijn erbij. Voeg de tijm, laurier en het bouillonblokje toe. Bedek. Op een heel zacht vuurtje laten stoven gedurende 25 minuten.

Was de peterselie en haal de blaadjes eraf en snij de fijn! Voeg ze toe op het moment dat u serveert.

Artikel gepubliceerd door op 21/11/2011

Dit recept maakt deel uit van het dossier Gerechten voor een gezellige avond met vrienden en familie

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming